Spirituele en waardegedreven begeleiding van jonge opvoeders

Vanaf 26 augustus tot 2 september 2019 organiseerde Don Bosco Youth-net Camino in Beneditkbeuern. Dat is een vormingsweek voor animatoren, opvoeders, vrijwilligers die dagelijks bezig werken met jongeren in een Don Boscocontext. 

‘Camino’ focuste op een waardegedreven begeleiding van jongeren vanuit een salesiaanse spiritualiteit. Een weg die we als Don Bosco-opvoeders samen met jongeren willen bewandelen doorheen onze Europese en lokale projecten en werken.

Tijdens de week verdiepte de groep zich in het thema en zagen we de deelnemers ook dichter naar elkaar toe groeien. Het was een plezier om ze bezig te zien. We mogen ook dankbaar zijn voor de trainers en experten die vanuit hun ervaring, kennis en expertise deelden en zo ons leerproces stimuleerden.
Het Aktionszentrum Benediktbeuern, waar we verbleven, organiseerde o.a. een meeting met enkele moslimjongeren uit München. Dit was een zeer interessante ontmoeting en bracht heel wat interreligieuze dialoog tussen beide groepen op gang.
Als resultaat van deze training willen we met enkele deelnemers onze DBYN-werkgroep ‘Spiritualiteit’ versterken om zo de salesiaanse spiritualiteit van onze organisatie en projecten nog meer in te bedden.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de European Youth Foundation van de Raad van Europa.

Don Bosco Youth-Net, • geplaatst op 12 september 2019

UPDATE


Schrijf u hier in voor Don Bosco digitaal (nieuwsbrief)

* indicates required