Gezinsuitstap naar Kortrijk

De Medewerkers van Don Bosco Groot-Bijgaarden beleefden op 12 mei hun jaarlijkse gezinsuitstap. Dit jaar werd het georganiseerd door Patrik, Betty en Pascale. 

We kwamen bijeen bij de Salesianen in Kortrijk, waar na de aperitief een schitterend koud buffet ons toelachte, dat afgerond werd met een taartenbuffet: uitnodigend en van hoge kwaliteit. 

Na de middag werd er gewandeld in Kortrijk onder leiding van een stadsgids. Het oude klooster van de Arme Klaren, de collegiale St.-Maartenskerk, het Belfort met Manten en Kalle kregen de nodige aandacht. Het stadhuis met de monumentale middeleeuwse schouwen in steen uit Avennes, en onvermijdelijk een groepsfoto op de pui, konden niet achterwege blijven. Even flaneren langs de mooie Leieoever met zicht op de Broeltorens om ten slotte rustig te toeven in het wondermooie witte begijnhof. 

Een drink op het stemmige terras van het Groeningehof besloot de dag, waarvan de organisatoren alle lof verdienden, en nog eens liet aanvoelen hoe goed het doet als echte vrienden samen te zijn. 

Jos Gregoire (sdb) • Medewerkers van Don Bosco, Medewerkers van Don Bosco - Groot-Bijgaarden • geplaatst op 16 mei 2018