Don Bosco Apeldoorn zoekt jongerenwerker (VACATURE)

logo Don Bosco Apeldoorn

Don Bosco zet zich in voor het bevorderen van welzijn van kwetsbare jongeren. We zijn een kleine, maar krachtige speler, die snel weet in te spelen op maatschappelijke vraagstukken waar jongeren mee te maken hebben. We ontwikkelen aanpakken en voeren deze samen met jongeren uit. 


In verband met het vertrek van een collega is Don Bosco Apeldoorn per direct op zoek naar een ervaren ambulant jongerenwerker voor 20 tot 24 uur per week. Het gaat om een uitdagende functie waarbij je actief bent in het welzijnsteam in Apeldoorn Noordoost. Je werkt samen met je collega’s van Don Bosco Apeldoorn en partnerinstellingen zoals Stimenz en MEE Veluwe. 

Functieomschrijving

Als jongerenwerker zoek je (kwetsbare) groepen en individuele jongeren op.
Je legt contact met jongeren, bouwt een relatie op, onderzoekt problemen en behoeften, maar bent ook gericht op wat jongeren wel kunnen.
Als jongerenwerker ondersteun je initiatieven van jongeren en stimuleer je het ontwikkelen van talenten en toekomstperspectief in school en werk.

Functie-eisen en competenties 

Onze jongerenwerker is een positieve, ondernemende collega met een ‘erop af’ mentaliteit. Iemand die focus heeft en legt op jongerenparticipatie en eigenaarschap. Die het in zich heeft om met elke jongere (én ook oudere) bewoner en bewonersgroep te communiceren 

  • Je beschikt over HBO opleiding met relevante werkervaring 
  • Je hebt een goed probleemoplossend vermogen en bent stressbestendig
  • Je hebt ervaring met het coachen en begeleiden van jongeren die overlast geven en weet de eigen kracht van deze jongeren en ouders te activeren en organiseren; 
  • Je bent flexibel en proactief: kan omgaan met verschillen en verschillende belangen op diverse niveaus (jongeren, buurtbewoners, gemeente, netwerkpartners) en bent bereid om buiten kantoortijden en soms in het weekend werkzaamheden te verrichten.  

Gedragscompetenties: initiatief, durf, stressbestendigheid, creativiteit en aanpassingsvermogen.  

Wat mag je van ons verwacht

  • Een uitdagende functie
  • Salariëring conform CAO welzijn in schaal 8
  • Bevlogen collega’s

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wietse de Boer, operationeel manager van Don Bosco Apeldoorn (+31 (0) 648 811 376).

Solliciteren kan tot maandag 8 oktober door ons jouw motivatiebrief en cv te mailen naar w.deboer@donboscoapeldoorn.nl .

De gesprekken zijn gepland op maandagmorgen 15 oktober.