VORMING: Basiscursus Godly Play begeleider

Oud-Heverlee, 24 oktober + 28 november 2019 - 3 december 2019.

Een basismodule om aan de slag te gaan als Godly Play begeleider: verhalenverteller en deurwachter. Een eigentijdse methode om de spiritualiteit van kinderen, jongeren en je eigen spiritualiteit te voeden.

Praktisch:

  • Start: 24 oktober 2019
  • Pastorale & spirituele groei
  • Je bent op zoek naar een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen met kinderen, jongeren en volwassenen. Je wil hen op een speelse manier vertrouwd maken met onze christelijke traditie. Je staat open om je eigen spiritualiteit te voeden. Met de aangereikte verhalen en materialen ga je actief aan de slag.
  • Locatie: Don Bosco Oud-Heverlee
  • Prijs: € 180 voor het gehele traject

Meer informatie: website Don Bosco Vorming & Animatie
SCHRIJF JE HIER IN

Godly Play

VORMING: Pastoraal verdiepen op school, tweedaagse

La foresta, vaalbeek, 17+18 oktober & 28 november 2019. 

Zorg opnemen voor de pastorale werking op school is een mooie maar ook veeleisende opdracht. Met deze drie dagen willen we daarbij ondersteuning bieden. Op de tweedaagse willen we je als PAG-lid de ruimte bieden om even halt te houden en te herbronnen zodat je op verhaal kunt komen en nieuwe energie kunt opdoen.

Praktisch

 • Donderdag 17 oktober 2019 van 13.30 uur
 • Het programma richt zich tot alle leden en verantwoordelijken van de pastorale teams
 • La Foresta Vaalbeek

Meer informatie: website Don Bosco Vorming & Animatie
SCHRIJF JE HIER IN 

VORMING: Voor animatoren mét ervaring

Je hebt als animator de smaak te pakken en je wil meer en beter? Schrijf je dan maar snel in voor Verdere Vorming tijdens de kerstvakantie in Sint-Joris-Weert! Deze cursus gaat verder waar de animatorcursus eindigde. We gaan dieper in op bepaalde onderwerpen en vaardigheden en bieden je een aantal extra specialisaties.

VORMING: Gratis voor onze speelpleinjongeren!

Wist je dat Don Boscospeelpleinen en vakantiewerkingen één keer per jaar recht hebt op een gratis vorming op aanvraag? Je kunt zelfs kiezen tussen onze kant-en-klare vormingen of vorming over een bepaald thema dat typisch is voor jullie werking. Niets is te zot! We gaven al vorming over efficiënt en effectief vergaderen, regenprogramma’s, belonen en straffen, intercultureel leren, enzovoort.

Neem zeker een kijkje op onze website: jeugddienstdonbosco.be/vorming/vormingopaanvraag of via e-mail vorming@donbosco.be.

VORMING: Eerste hulp bij hechting. Werken met gehechtheid in de jeugdhulp.

CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg, 3 oktober 2019

Gehechtheid heeft een enorme impact op ieders leven. In de jeugdhulp worden we vaak geconfronteerd met probleemgedrag van kinderen en jongeren. We zijn ervan overtuigd dat ze vaak niet de kans hebben gekregen om een veilige gehechtheid op te bouwen en dat dit een grote rol speelt in hun gedrag. De huidige opvattingen leren ons dat het nooit te laat is om aan een veilige gehechtheidsrelatie te werken. Maar hoe kan je hier als hulpverlener mee aan de slag gaan? Tijdens deze studiedag willen we de deelnemers nieuwe inspiratie en inzichten bieden om met jongeren en in gezinnen te werken rond gehechtheid.

Open hier de brochure (in PDF) of het inschrijvingsformulier (in Word). 

EXPO: (H)ECHT

CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg, 3 oktober 2019 tot 11 november 2019. 

Afdeling Stuw Heist van Don Bosco bestaat 20 jaar en maakt beneden in de exporuimte de bezoekers bewust over het belang van een goede hechting en wil jongeren een stem geven. Illustratrice Lies Jacobs is al lange tijd met jongeren op een artistieke manier bezig rond het thema ‘hechting’.

Boven maakt beeldend kunstenaar Samuel Vanderveken, samen met vijf andere kunstenaars, een tentoonstelling die aansluit bij de thematiek. Verwacht een serene tentoonstelling waar er ruimte en tijd wordt gemaakt om de afzonderlijke kunstwerken te bewonderen en een band mee aan te gaan. De betrokken kunstenaars, Katleen Vinck, Suleika Van der Jeugdt, Evelien Gysen, Peter Rune Christiansen (D) en Mikkel Olaf Eskildsen (DK), zijn allen kunstenaars die visueel verrassend en expressief werk realiseren.

Lees hier meer informatie. 

Wist je dat je
salesiaanse vorming
kunt volgen?

Maak kennis met DBV&A.