Don Bosco Vlaanderen: missie en ontwikkeling

 

 

Don Bosco bekommerde zich om de integrale ontwikkeling van jongeren, ook van hen die minder kansen kregen. Vanuit Don Bosco Vlaanderen wordt daarom op verschillende manieren een helpende hand gereikt naar het Zuiden, door financiering van projecten, door het aanbieden van onderwijs en vorming, door het zenden van vrijwilligers...

 

Vier instanties behartigen deze zorg voor het Zuiden, in de stijl en vanuit de visie van Don Bosco:

 

 

 • VIA Don Bosco, een salesiaanse ngo, gelooft in onderwijs en vorming als een belangrijke sleutel tot ontwikkeling.

  De visie van VIA Don Bosco op vorming en onderwijs is gebaseerd op het gedachtegoed van Don Bosco: leren om te weten, te handelen en samen te leven. Ze steunt zowel in Afrika, India als Latijns-Amerika heel wat lokale partners, vooral salesianen en zusters van Don Bosco. Dit gaat van beroepsopleidingen en jeugdcentra over ondersteuning van vrouwengroepen tot opleidingen voor boeren.

  Ook in eigen land wordt gebouwd aan een stevig draagvlak van solidariteit met het Zuiden. Via vastencampagnes, inleefreizen en educatief materiaal informeert, mobiliseert en sensibiliseert VIA Don Bosco ook jong en oud in Vlaanderen voor een eerlijke wereld.

  Alle informatie vind je via deze link: www.viadonbosco.org/nl.

 • Jeugddienst Don Bosco kent eveneens een luik Noord- en een luik Zuidwerking, stuurt vrijwilligers naar het buitenland... Meer info vind je op www.jeugddienstdonbosco.be.

 • Vides is een initiatief van de zusters van Don Bosco dat deel uitmaakt van Jeugddienst Don Bosco. Het laat jongeren toe een inleefervaring op te doen in het Zuiden, in een missiepost van de zusters van Don Bosco. Meer info op www.vides.be.

 • De salesiaanse missieprocuur is dan weer het aanspreekpunt voor Vlaamse missionarissen in het buitenland:

  Missieprocuur
  Wespelaarsebaan 250
  B-3190 Boortmeerbeek
  Tel: (+32/0) 16 / 60 39 18
  Gsm: (+32/0) 495 / 71 42 33
  E-mail: cor.anthonissen(at)donbosco.be